Člani do nove zmage v živahnem vzdušju!

DSC_0027

IZOLA – Na Kraški 1 smo v soboto 10.11.2018 bili priča popestritvi dogajanja tudi izven rokometnih igrišč oz. natančneje tik ob vhodu v športno dvorano. Gledalci so se med polčasom lahko pogostili z ravnokar pečenim kostanjem, ljubitelji rokometa so v upanju na dobitno nagrado kupili “srečko”, saj smo v tej sezoni prvič izvedli srečelov. Toda to ni vse – “piko na i” so dodali naši najmlajši (beri: mini rokomet), ki so med polčasom pred lepo popolnjenimi tribunami pokazali svoje komaj usvojene rokometne in druge veščine. 
Vse se je izteklo po načrtih, tekma med Izolo in Šmartnim se je končala z zmago naših.

_________________________________________________________________________________________________________

Člani v drugem polčasu “pritisnili na plin”

RD Butan plina Izola – RD Herz Šmartno 34:30 (15:15)

Izola – Športna dvorana na Kraški , gledalcev 300
Sodnika: Ocvirk in Štrigl
Postava in strelci RD Butan plin Izole:
Gregorič ( V ), Smej, Poles, Božič (9), Beganović (2), Zorič – Stepančič, Brumen (8), Alessio, Redžić (3), Peharc, Poberaj (8), Nikolić, Čolić, König, Gašperšič (4) Hušić ( V ).

DSC_0032

Vsi prisotni na tekmi so se še zadnjič z minuto molka poslovili od nedavno preminulega navijača in ljubitelja izolskega športa, “Robija”.

Sedmi krog 1. B državne rokometne lige je imel veliko obrazov; na tribuni, na igrišču in ob njem. Pravljična številka 7 je postregla z živahnim programom Izolskega rokometa, ki je temu športu lahko le v ponos.


Prva dva zadetka za domače je dosegel eden najperspektivnejših mladih igralcev izolske zasedbe Poberaj, ki je svoje moštvo najprej popeljal v vodstvo (1-0), nato pa minimalen zaostanek poravnal na 2-2. Čeprav so Izolani tudi tokrat igrali brez dalj časa odsotnega Vukovića in na novo obolelega Juriča, so kljub nekaj napakam prevzeli pobudo in v prvi polovici prvega polčasa preko razpoloženega Božiča postavili izid z najvišjo razliko (8-5). A kot po pravilu v letošnji sezoni, varovanci Izole Fredija Radojkoviča vselej poskrbijo za dramo, kljub znatnemu vodstvu; trije zadetki prednosti seveda niso bili dovolj, v zadnjih 5 minutah je Izola že zaostajala za zadetek, toda natančni Brumen je izid uspel izenačiti in tako postaviti končni rezultat prvega polčasa, 15:15. Naj povemo, da je Izola dobro minuto tekme (v 25. minuti) zaradi številnih izključitev igrala z zgolj tremi igralci v polju, ki pa so na srečo uspeli upočasniti tempo igre in pridobiti dragocen čas za vstop izključenih soigralcev.

Fredi Radojkovič je v prvem polčasu imel več kot dovolj razlogov za nejevoljo.

Fredi Radojkovič je v prvem polčasu imel več kot dovolj razlogov za nejevoljo.


Drugi polčas so učinkoviti Izolani z vratarjem Hušićem na čelu v razmaku dobrih 2 minut uprizorili delni izidi 3-0 in neusmiljeno še višali razliko. V sredini drugega dela gostje niso bili več zmožni slediti visokemu tempu domačinov, kar je odlični Poberaj (8 zadetkov) pretvoril v najvišje vodstvo Izole na tekmi 24:18, ki ga je kmalu zatem tretji najučinkovitejši strelec 1. B tekmovanja v letošnji sezoni Brumen zgolj potrdil. Do konca srečanja so gostje v krajšem obdobju izolske nepozornosti sicer še upali na čudež, ki pa je bil daleč od realnega dosega.
Izolani so dosegli svojo 4. zmago, prihodnji teden bodo lovili novo v vselej neugodnih Trbovljah.

 

 

 

DSC_0042

N tribunah izolske dvorane se je zbralo lepo število gledalcev.


DSC_0034DSC_0077

DSC_0084

 

 

 

 

 

 

V Izoli s “prvoligaškim pridihom”

Jasno je, da imajo ljudje v Izoli radi rokomet. Po drugi strani drži tudi dejstvo, da je gledalcem in ljubiteljem vselej potrebno nuditi ustrezne pogoje, zahteve, cilje.
Pred kratkim časom smo se lahko pohvalili s pohvalno izpeljanim projektom “Rokometno varstvo 2018/2019″, kjer smo bili deležni prav takšnega odnosa s strani okolice.

Včeraj smo v Izoli izpeljali srečelov, špelir naših najmlajših, ki so se med polčasom na igrišču staršem, prijateljem in ostalim gledalcem lahko pohvalili z rokometnim in atletskim znanjem. Med tem, ko smo med polčasom izžrebali srečne dobitnike, smo hkrati lahko uživali v rajanju več kot zadovoljnih otrok, lačni gledalci so v tem času pred dvorano lahko okusili sveže pečeni kostanj in se ob dobri pijači družili s prijatelji in znanci.
V Izoli se na vsak način trudimo razveseliti in ugoditi našim zvestim navijačem, gledalcem in ljubiteljem ter osrečiti, a tudi razviti naše najmlajše v profesionalne športnike, z najvišjo mero reda, discipline, zdravega življenjskega sloga in delovnih izkušenj.

V ta namen se še enkrat zahvaljujemo prav vsem gledalcem in obiskovalcem ter vas vabimo že na naslednjo domačo tekmo, ki bo odigrana na domačem parketu čez manj kot dva tedna!
Spremljajte nas še naprej.

P.s. spodaj prilagamo nekaj slik iz včerajšnjega dogodka

Avtor prispevka:
Martin Franetič

DSC_0017DSC_0027DSC_0012

DSC_0054DSC_0055DSC_0057DSC_0059DSC_0065

DSC_0074DSC_0061DSC_0069

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>