Akcija “ROKOMETNO VARSTVO” več kot uspela!

IMG_0053

IZOLA – V Izoli rokomet nikoli ne počiva. Tekmovanja selekcij so začasno “na hladnem”, šolske počitnice so tu, toda naše selekcije kljub temu pridno trenirajo.
Alfa in omega Eurofesta in sorodnih rokometnih prireditev, vsem poznani Tone Barič je tik pred zdajci organiziral novost za vse najmlajše, ki smo ga poimenovali v “ROKOMETNO VARSTVO”. Cilj projekta je v prvi vrsti zabava otrok na rokometnem igrišču na Kraški 1 v času šolskih počitnic in usmerjanje v zdrav način življenja preko športa, obenem pa spoznavanje vrlin rokometne igre in navsezadnje – pridobitvi potencialnih novih članov ženskega in moškega rokometnega kluba.

Akcija “RV 2018/2019” se je pričela v ponedeljek 29.10.2018 ob 9:00 in je trajala do 12:00. Vsak dan, do vključno 31.10.2018 so se vidno navdušeni otroci s priznanji v rokah poslovili od dogajanja v sloviti športni dvorani, kjer domujeta RD Butan plin Izola in ŽRK Izola.
Vsakodnevno smo bili priča otroškemu, rokometno obarvanemu rajanju, ki ga je uprizorilo med 35 in 45 otrok. Glavna trenerja akcije sta bile Tone Barič in Branko Franović, pomagali so jim še mlajši člani ženskih in moških selekcij izolskega rokometa.
Program je bil izrazito pester: pričelo se je s skupinskim segrevanjem na obeh polovicah igrišča (vsak izmed trenerjev je vodil svojo skupino), nadaljevalo s številnimi gibalnimi elementi in aktivnostmi, ki so čedalje bolj prehajali v svet rokometa. Seveda, v osnove. Toda to ni vse – poskrbljeno je bilo tudi za tiste, ki so se za trenutek nekoliko odmaknili od parketa in se preselili v sejno sobo ustvarjati v risanju, druženju, gledanju risank in poslušanju glasbe.

Toneta Bariča (na sliki) smo povprašali, kako je doživel svojo “premiero” IMG_0129dogodka…

Tone, od kje se je porodila ideja za izpeljavo dogodka “ROKOMETNO VARSTVO”?

Odločitev je padla predvsem zato, ker se nahajamo v obdobju prvih mesecev šole in otroci se še dalje odločajo, h kateremu krožku ali v kateri panogi se bodo preizkusili. Obenem je to tudi idealna prilika, da poskrbimo za starše, ki v tem času delajo in nam v varstvo predajo svoje otroke, za katere seveda poskrbimo mi. 

Otroci so tako lahko spoznali osnovne segmente rokometa, atletike, gimnastike, vsak dan pa smo organizirali tudi manjša tekmovanja, kjer so otroci lahko merili svoje sposobnosti v hitrosti, ali skokih v višino, daljino. Najbolj veseli spoznanje videti današnji zaključek (31.10.2018, zaključek akcije, op.a.) in veselje ter nasmeh na obrazu otrok in njihovih staršev.

Kako bi ocenil izpeljavo in izvedbo dogodka?

Več kot odlično, upoštevajoč da smo se za to odločili  kak teden pred počitnicami, program smo izpeljali točno tako kot smo ga zastavili. Odziv je bil odličen, saj smo v torek (30.10.2018) prešteli 48 otrok, kar je zgornja meja, ko lahko tako maso ljudi še obvladujemo.

IMG_0061

Tovrstno akcijo nameravaš morda ponoviti že v času zimskih počitnic?

Jah, tu bi se moral rokometni klub prijaviti na razpis fundacije za šport v akciji “Hura počitnice!”, ki so istočasno sofinanciranje s strani države. Trenerji in vaditelji smo opravili brezplačen program in vse čestitke vsem, ki so bili prisotni ter pripomogli k izvedbi vsakodnevnih dejavnosti znotraj vadbenega programa.
Če se vrnem na vprašanje – v vsakem primeru, že v času zimskih počitnic nameravamo ponoviti akcijo in otrokom ponovno omogočiti enkraten dogodek.

Spodaj prilagamo še nekaj utrinkov s tridnevnega dogodoka v Izoli.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

IMG_0095IMG_0036IMG_0023
IMG_0042IMG_0055IMG_0038
IMG_0019IMG_0058IMG_0057IMG_0116IMG_0132IMG_0147IMG_0142IMG_0136IMG_0027

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>