“Fantje so lačni rokometa”

IZOLA – Konec je dvomesečnih treningov, ki so pričakali naše rokometaše tik po sprostitvi ukrepov pandemije, ki je povsem zamrznila naš vsakdan. Vse selekcije Butan plin Izole so “lačne” rokometa, kot poudarjajo prav vsi trenerji “modre tramontane”, z maksimalno vnemo gulile parket športne dvorane na Kraški in pridobivanja moči v fitnes centru.
S pripravami na novo sezono pričenjamo 27. julija.

_________________________________________________________________________

Zaključilo se je z neodigranim srečanjem, ko bi Izola na domačem terenu povratnega srečanja Lige NLB (14. marca 2020) morala gostiti večnega rivala, rokometaše RD Kopra. Pandemija novega – globalnega virusa, je bila znatno močnejša, ukrepi pa so se iz dneva v dan po vsej Evropi čedalje bolj zaostrovali. Nadaljevanje sezone in vseh klubskih obveznosti, kakor javnega življenja se je zaustavilo, kar je pod velik vprašaj postavljalo usodo nadaljevanja sezone 2019/2020 vseh selekcij.
Vse pogosteje so se na dan rojevale številne špekulacije, ki so v svojem jedru jasno nakazovale, da bodo prvenstva v vseh športnih panogah predčasno zaključene in že na prvi konferenci članov prvoligašev ter vodstva Rokometne zveze Slovenije je padla končna odločitev. Špekulacije so se tako uresničile, le nekaj tednov za tem je postalo tudi uradno, da bo zaradi višje sile Izola, pa čeprav skoraj v celoti že odpisana, ohranila status najboljših prvoligaških ekip tudi v prihajajoči sezoni, ki se pričenja 5. septembra.

Skladno z vse pozitivnejšo sliko stanja novega koronavirusa je vlada RS postopoma sproščala ukrepe, treningi so se lahko znova pričeli. V sredo 24. junija so naši rokometaši uradno odkljukali, sicer nekoliko “čudno” sezono, v nadaljevanju pa vam predstavljamo izjave trenerjev vseh selekcij.

Članska zasedba, kjer gre v prihodnjem obdobju pričakovati nove obraze, je po besedah Fredija Radojkoviča zadnje dvomesečno obdobje opravila z odliko.
V novi sezoni lige NLB, ki bo po novem sestavljala 14 ekip, si v Izoli želijo skromnega a povsem smelega cilja – obstanka v elitni druščini.


Fredi Radojkovič | trener članske ekipe.
Slika: Martin Franetič

Trener Fredi Radojkovič je po zadnjem treningu povedal: “Moram reči, da sem izjemno zadovoljen s treningi fantov. Ne spomnim se, kdaj smo, če sploh kda, tako vneto in trdno trenirali, garali, bili zavzeti. Treningi so potekali v kombinaciji pridobivanja moči in fizičnih zmogljivosti (fitnes center T -Box) in vadbe z žogo. Želim si, da bi tako nadaljevali konec julija, ko bomo odprli priprave na novo sezono, veliko fantov pa bo že vsak čas treninge opravljalo po indivdualnem programu.
V klubu se trudimo, da bi po izgubi nekaj igralcev pridobili ustrezne menjave. Do avgusta bo znanega več.”

Mladinci in kadeti, ki jih je prevzel znani slovenski rokometni strokovnjak Vili Ban, so v času 2 mesečnih mini priprav odigrali svoje prve, sicer prijateljske tekme. Tudi Vili je delo in vnemo mlajših selekcij ocenil kot zelo dobre: “Fantje so bili “lačni” rokometa. Veselita me njihova disciplina in delovne navade. Imamo nekaj posameznikov, ki bodo lahko že letos potrkali na vrata članske ekipe, to nam je tudi cilj. V splošnem moram biti zadovoljen, tudi priajteljske tekme so pokazale veliko dobrih stvari, a nekatere bomo navkljub vsemu morali malce spremeniti. S pravo mentaliteto lahko dosežemo zelo dobre rezultate, jaz v te fante verjamem”, je zaključil Ban, ki je za zaključek podal realnost dosežka ciljev:

Vili Ban | trener kadetske in mladinske selekcije.
Slika: Martin Franetič

“Mladinci spadajo v prvo polovico 1. mladinske lige in menim, da nam to zagotovo lahko uspe, pri kadetih pa pričakujem uvrstitev nekam više”.
Velja omeniti, da je prav Vili Ban pred kratkim prevzel ekipo Uroša Čuka, ki se je v ravnokar zaključeni sezoni poslovil od kadetske selekcije.

Tudi v prihajajoči sezoni bo Nino Legnar orpavljal trenerske dolžnosti pri mlajših selekcijah – starejši dečki B so tudi letos prikazali nekaj izjemnih predstav in opozorili na svoj talent.

Nino Legnar | trener starejših dečkov B.
Slika: Martin Franetič

Tudi mladi ter ambiciozni Korošec se ni mogel izogniti pozitivne ocene, namenjene dečkom: “Vidi se, da so fantje ekstremno pogrešali rokomet. Ob vrnitvi po panedmiji so zavzeto garali in še dvignili nivo na taktično – tehničnih veščinah. Zelo me veseli njihov odnos do rokometa, napredek je viden.
Prepričan sem, da bomo ob takšnem odnosu do športa nekoč lahko bili uspešni tudi v življenju in, da bomo na te fante v prihodnosti lahko ponosni”.

S pridevniki ni skoparil niti Branko Franović, ki že vrsto let uspešno in zavzeto vodi in usmerja naše najmlajše – mlajše dečke.

Brane se zaveda, da so ukrepi pandemije povečali nestrpnost dečkov, željnih svobode in tekanja za žogo: “Nimam besed, fantje so treninge opravili z odliko. Videlo se je, da je pavza bila enostavno predolga in komaj čakali so ponovne vrnitve na igrišče. Bili smo bolj ali manj kompletni, imel sem na razpolago maksimalno število zagretih fantov in v takšnem vzdušju je užitek delati”.

Branko Franović – trener mlajših dečkov.
Slika: Martin Franetič

Vidimo se ponovno konec julija in avgusta, ko bodo vse selekcije Butan plin Izole v polnem pogonu, do takrat pa vas bomo redno obveščali o vseh novostih in spremembah.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja