1/32 finala Pokala Slovenije: Tako blizu, a tako daleč!

izolalokaspletnastran

IZOLA – V včerajšnji tekmi 1/32 finala slovenskega pokala so gledalci prišli na svoj račun. Prvič zato, ker je ekipa Fredija Radojkoviča ponovno okusila moč prvoligaškega tekmovanja, drugič zaradi spoznanja, da se ambiciozni Izolani, vsaj sodeč po sinočnji predstavi, lahko enakovredno kosajo z ekipami v najmočnejši slovenski rokometni ligi – 1. NLB.

Izola,
Športna dvorana na Kraški 1; gledalcev 130
Sodnika: Smolko in Knez

Postava in srelci RD Butan plin Izole:
Gregorič ( V ), Jurič, Poles (3), Smej, Božič (1), Beganovič (3), Zorič-Stepančič, Brumen (3), Redžić (5), Peharc (1), Poberaj (1), König, Nikolić (4), Čolić, Gašperšič (2), Hušić ( V ).

RD Butan plin Izola – RD Urbanscape Loka 23:26 (15:14)

oznor
Gostje iz Škofje Loke, ki v prvi rokometni ligi 1. NLB zasedajo 7. mesto s tremi zmagami in prav toliko porazi, so prvi na tekmi povedli preko Matije Vrbinca. V naslednjih minutah se je rezultat gibal po dinamiki “gol za gol”, pri čemer velja omeniti eksplozivnega izolskega igralca Tea Beganovića, ki je v pičlih 5 minutah igre dosegel vse tri zadetke za domačine (3:3). Gorenjci so nato še zadnjič v prvem polčasu povedli z rezultatom 3:4, nakar se je izolska četa pričela prebujati, robustni Gašperšič je z dvema zaporednima zadetkoma Izolane prvič popeljal do vodstva 5:4. Naj omenimo, da so Škofjeločani od 7. minute dalje celoten prvi polčas lovili zaostanek, ko je z “bombo” v zgornji levi kot vratarja Dobaja Amel Redžić domačinom priigral najvišjo prednost “modrih” na tekmi (9:6).
Do konca prvega polčasa so Izolani v (pre)veliki želji po višanju prednosti sicer storili nekaj napak, a so na odmor vseeno odšli z zadetkom prednosti (15:14), po njegovem izteku je iz najstrožje kazni bil uspešen najboljši strelec tekme Alen Šibanc (8).

V drugem delu igre so domači fantje še uspeli povečati razliko na zadetek več (17:15), nato je sledil znani “prosti pad” v igri Izole. Izkušeni gostje so “darila” Izole hitro izkoristili in z delnim izidom 0:6 prvič na tekmi povedli s svojo največjo prednostjo, ki je znašala “visokih” 4 zadetke, v drugi polovici drugega dela je na semaforju kazalo že 20:25. Nato je sledila poškodba Poberaj, toda razpoložena Nikolić in Poles (letošnji okrepitvi, op.a.) sta Izolo še držala nad gladino vode. A kaj, ko so se napake kljub temu dalje vrstile, gostje so izkušeno zaustavljali morebitne nalete domačih in tekmo mirno pripeljali do konca.
Končni izid 23:26 pove marsikaj, dopušča pa še veliko vprašanj.

Naj omenimo, da je trener Fredi Radojkovič v zadnjih 12 minutah tekme ponudil priložnost mlajšim, ki so se požrtvovalno borili za grb Izole in v svojih minutah pokazali, da imamo v Izoli dober “material”, ki bo še kako koristil prihajajočim tekmam.

Avtor prispevka:
Martin Franetič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lahko uporabite te oznake HTML in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>